OperaKino 23/24 - La Traviata Arena di Verona 2023

Søndag den 17/9 kl 14:00, billetter købes her.

 

Fra verdens største scene vises denne pragtfulde version af historien om den populære kurtisane Violetta, som forelsker sig i Alfredo og ønsker at skabe sig en ny tilværelse med ham. Men ifølge Alfredos far vil dette forhold skandalisere Alfredos familie og umuliggøre hans søsters kommende bryllup. Violetta ofrer sin og Alfredos kærlighed og deres kærlighed ender tragisk.
Med en spektakulær ny produktion fejrer Arena di Verona sin genstart efter den tvungne Corona-pause. La traviata er en historie om store følelser i de unikke rammer i det ældgamle amfiteater i Arena di Verona og med en stjernebesætning: Sonya Yoncheva, Vittorio Grigolo og George Petean byder på en fest for ørerne – og den nye produktion er fantastisk teater for øjnene.

Handlingen foregår i den gyldne parisiske æra, tiden for verdensudstillingen i 1889. På den enorme scene udløser en LED-væg på over 400 kvadratmeter imponerende virtuelle billeder med et udvalg af malerier. Disse billeder fra Uffizierne i Firenze tilføjer yderligere perspektiver til begrebet mise-en-scene ved at skabe en synergi mellem opera- og malerkunsten.
Det er med Francesco Ivan Ciampa på podiet og i Michele Olceses opsætning.

Den tyske avis Die Welt udråbte Sonya Yoncheva til "den fineste Violetta siden Maria Callas" og muligvis den bedste Traviata i verden i øjeblikket".

Længde:02:23

OperaKino 23/24 - Hamlet fra Paris Opéra 2023

Søndag den 22/10, Billetter købes her.

Den stærke og verdensberømte historie om Hamlet og Ofelia udspilles mellem de modstående poler af reelt og forstilt vanvid, kærlighed og hævn. Efter mordet på sin far er Hamlet imod ægteskabet mellem sin mor og sin onkel, på bekostning af sin elskede og sig selv.

Instruktøren Krzysztof Warlikowski fører os ind i en mareritsagtig gal moderne verden. Dirigent er Thomas Hengelbrock. Det er en stjernebesætning med Ludovic Tézier som Hamlet (en af verdens bedste baritoner) og stjernesopranen Lisette Oropesa som Ofelia, samt Eve-Maud Hubeaux som Gertrude og Jean Teitgen som Kongen.


Med baggrund i historien skabte Ambroise Thomas sin Grande opera i 5 akter. Ambroise Thomas lader Hamlet overleve og udråbe til konge, efter han har dræbt stedfaren Claudius. Ligeledes har faderens spøgelse en fremtrædende rolle.

Inspireret af de musikalske og dramaturgiske former for fransk Grand opera, præger komponisten historien med en intensitet, der bidrager yderligere til partiturets skønhed.

Uropførelsen af Hamlet fandt sted i Paris 1868. Det vakte fuore og forargelse i England, at en franskmand havde skabt Hamlet om til en opera og ændret i handlingen.

Længde:03:05

OperaKino 23/24 - Carmen fra Arena di Verona 2022

Søndag den 19/11, Billetter købes her.

 

Carmen handler om dragonen Josés altopslugende kærlighed til sigøjnersken Carmen, der driver ham ud i forbrydelse. Han bliver desertør, smugler samt røver, og til sidst dræber han sin elskede, da hun ikke vil have ham. Over for ham står en stærk kvinde Carmen, for hvem friheden til selv at vælge kærligheden betyder mere end selve livet.

Det er en af verdens mest spillede operaer, der her præsenteres i anledning af den nu afdøde italienske film- og sceneinstruktør Franco Zeffirellis 100 års fødselsdag. For at fejre fødselsdagen blev hans tre versioner af Carmen for første gang sat sammen i en "best of"-version.

Sidesættet malet til førsteudgaven og det store antal mennesker og brede bevægelser, der prægede den originale produktion, er sat tilbage på scenen. Højdepunkter fra iscenesættelserne fra 2003 og 2009 er dygtigt kombineret med dette. 2022-produktionen er derfor noget, der aldrig er set før, som endda medtager scenografiens elementer, der ikke er blevet realiseret i de tidligere iscenesættelser, men som oprindeligt var planlagt af Zeffirelli.

Efter mange verdensomspændende succeser som Carmen får Elīna Garanča nu sin længe ventede debut på verdens største operascene, den næsten 2.000 år gamle Arena di Verona. Med sig har hun Brian Jagde, Claudio Sgura, Maria Teresa Leva. Dirigent er Marco Armiliato.

Crescendo-Magazine skrev: "Med perfekt diktion er Elīna Garančas boheme et sandt scenedyr, der laver med grin med livet med glans, håner sin kæreste, som lige er kommet ud af fængslet, med sarkastisk 'taratata' og derefter vover at møde en ugunstig skæbne med en usandsynlig selvtillid.".

Længde:02:54

OperaKino 23/24 - Jolanta og Nøddeknækkeren fra Wien

Søndag den 10/12 kl 14:00, Billetter købes her.

Iolanta er en blind prinsesse, som en berømt læge måske kan helbrede, men først efter at hun erkender sin blindhed. Hendes far ønsker ikke at fortælle hende om den seendes verden. Instruktøren Lotte de Beer: ”I sin blindhed lever Iolanta med en magisk fantasi af alt, hvad der omgiver hende. Nøddeknækkeren og danserne fra Wiener Staatsballett viser os Iolantas verdensopfattelse af hendes indre øje.” - Men der kommer et tidspunkt i livet, hvor du skal beslutte dig for, om du vil forblive en blind prinsesse eller se verden i al dens ufuldkommen-hed.”

Da Tjajkovskij havde premiere på sin berømte ballet Nøddeknækkeren i Sankt Petersborg for 130 år siden, blev den præsenteret som en dobbeltforestilling, som standard var dengang, sammen med operaen Iolanta. Volksoper Wien, der er en del af hjemstedet for den berømte Wiener Staatsballett, besluttede under den nye musikchef Omer Meir Wellber at præsentere begge værker igen på én aften, men ikke som to separate værker, men ved at smelte de to værker sammen til ét. Denne produktion spiller på forkant med fantasi og virkelighed, af at være barn og at være voksen, af opera og dans. Kort sagt: det er et familieshow ind til kernen.
Kunstnere: Olesya Golovneva, Stefan Cerny, Georgy Vasiliev og Wiener Staatsballett

Længde:01:37

André Rieu’s White Christmas

Søndag den 3/12 kl 14:00. Billetter købes her.

For mange mennesker er julen den mest fantastiske tid på året. I år falder julen tidligt med
André Rieus særlige biografudgave White Christmas ─ en fejring du aldrig vil glemme.
Fra første bjældeklang vil du blive fortryllet af den uforlignelige juleatmosfære i Andrés smukke
vinterlandskab. Nyd det forunderligt udsmykkede juleslot, med sne, to skøjtebaner, skønne
vinterlandskaber, romantisk belysning, rød løber, utallige lyskilder, 150 smukke lysekroner og
over 50 venetianske kandelabre.
Kom i den helt rette julestemning mens du synger og danser i midtergangene til de eviggyldige
juleklassikere, romantiske valsetoner og smukke sange fra hele verden ─ Jingle Bells, Ave
Maria, Oh Holy Night, Hallelujah, Sleigh Ride og mange flere! Biografpublikummet får også
eksklusiv backstage-adgang, når biografvært Charlotte Hawkins taler med André om skabelsen
af hans musikalske vinterlandskab. Det er den perfekte tidlige julegave til Andrés fans!
Nyd den helt nye julekoncert fra André Rieu og hans Johann Strauss Orchestra fra de
bekvemme sæder i din lokale biograf. En uforglemmelig, festlig gave til hele familien! Få dine
billetter nu til André Rieu’s White Christmas!

Operakino 23/24 - Il trittico fra Saltzburg Festival

Søndag den 21/1 kl 14:00, Billetter købes her


Ved første øjekast ser Pucinnis tre enakters operaer Il tabarro, Suor Angelica og Gianni Schicchi, ikke ud til at have nogen forbindelse med hinanden; deres fællesnævner er udelukkende menneskets sammenfiltring i en skæbnesvanger skæbne, der kun undtagelsesvis, et øjeblik, synes at love et lykkeligt udfald af "livets eventyr" - et sæt temaer, der i sin kompleksitet er i gode hænder hos instruktøren Christof Loy.

Il tabarro: En pram på Seinen i Paris, tid 1910. Operaen er mørk og uudgrundelig og med den vold og gru, der ofte er forbundet med verismo-operaer.

Suor Angelica: Et kloster nær Siena, sidste del af 1600-tallet. Puccinis personlige favorit er en opløftende fortælling om religiøs forløsning.

Gianni Schicchi: Firenze 1299 er en farce fuld af menneskelighedens dårskaber såsom grådighed og sammensværgelse.

Samtlige 3 kvindelige hovedroller udføres af den litauiske stjernesopran Asmik Grigorian, som med denne forrygende bedrift formår at forbinde værkerne med hinanden.

Frankfurter Allgemeine Zeitung skev: "Grigorian er en vidunderlig, intens performer: en yndefuld Donna skrøbelig som Lauretta, en febrilsk længsel efter kærlighed, mens den er plaget af skyldfølelse hos Giorgetta, og en desperat fortabt Angelica, der gør oprør med trods."

Dirigent: Franz Welser-Möst - Instruktør: Christof Loy
Kunstnere: Asmik Grigorian, Misha Kiria, Alexey Neklyudov, Roman Burdenko, Joshua Guerrero, Karita Mattila, Hanna Schwarz.

Længde:03:00

Operakino 23/24 - La Bohème fra Teatro Regio 2021

Søndag den 18/2 kl 14:00, Billetter købes her.


Hvem er jeg? Jeg er en digter. Hvad skal jeg gøre? Jeg skriver og hvordan kan jeg leve? Siger Rodolfo, 1.akt. – Med sin opera om et bohémeliv giver Puccini os en hjerteskærende kærlighedshistorie og noget af den smukkeste musik i operaens historie.

For at markere 125-året for premieren i Torino den 1. februar 1896 fejrede Teatro Regio 2021
Puccinis mest populære opera med en ekstraordinær iscenesættelse i de historiske kostumer og kulisser designet af Adolf Hohenstein.
D’herrer Paolo Gavazzeni og Piero Maranghi iscenesætter så elegant og overdådigt, at man ønsker, at deres arbejde må nå ind i evigheden.

Forestillingen dirigeres af Daniel Oren. Medvirkende: Maria Teresa Leva: Mimi, Iván Ayón Rivas: Rodolfo, Hasmik Torosyan: Musetta og Massimo Cavalletti: Marcello.

Ingen har bedre beskrevet de halvt udsultede, kæmpende kunstnere end forfatteren H. Mugger i hans ”La Vie de Bohème” udgivet 1851. Kunstnere klar til at brænde et manuskript for at forsøge at holde varmen. I en tid med triumferende borgerlig materialisme drømmer de om en anden tilværelse. Man sidder tilbage med den fornemmelse, at forfatteren selv har oplevet det.

Connessi all'opera skrev: "Forestillingen er levende og formår at indfange de ægte følelser af poesi og gengive den stemningsfulde atmosfære af det oprindelige kunstværk”

Længde:02:00

Operakino 23/24 - Gallakoncert med Jonas Kaufmann

Søndag den 17/3 kl 14:00, Billetter købes her.

Efter succesen med Jonas Kaufmanns Galla Event (2020) og rollen som Radamés i Aida, vender den tyske stjernetenor nu tilbage på Arenaen den 20. august 2023, til en ny begivenhedsaften, hvor han vil fortolke tre forskellige karakterer i scenisk form.

Med sig har Kaufmann de to verdensstjerner Sonya Yoncheva og Ludovic Tézier, så man er i det allerfineste selskab på verdens største operascene, den næsten 2.000 år gamle Arena di Verona.

”Jeg er meget glad for at kunne annoncere min debut i Verona, hvor jeg har været mange gange som studerende, og jeg har altid spekuleret på, hvordan det ville føles at optræde for publikum på et så specielt sted. Muligheden kom aldrig. Indtil nu, altså.”

Længde:01:30