BIOGRAFKLUB DANMARKS PROGRAM FOR SÆSON 2022/2023

Snurretoppen viser igen i den kommende sæson Biografklub Danmarks film. Der venter biografgængerne mange spændende oplevelser, og vi glæder os til at kunne fortælle mere om de kommende film i takt med at filmselskaberne frigiver nyt om disse film.

Biografklub Danmark har valgt de 10 film, der udgør Biografklubbens kommende sæson. Der venter det danske biografpublikum et stjernespækket filmprogram fyldt med både danske og udenlandske film.

Med et medlemskab til Biografklub Danmark gives der halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte kvalitetsfilm i de danske biografer. De film der er med i Biografklub Danmarks program for den nye sæson 2022/2023 inkluderer følgende:

Medlemskaber kan købes på www.biografklubdanmark.

Vi er utrolig glade og stolte over at kunne fortælle, at det rørende feelgood-drama BAMSE bliver Biografklub Danmarks åbningsfilm i sæsonen 2022/23.

BAMSE handler om ét af Danmarks store musikkoryfæer Flemming Bamse Jørgensen og er en hyldest til den folkekære danske musiker, der blandt andet har givet os klassikere som ”Vimmersvej”, ”Hvorfor går Louise til bal” og ”I en lille båd der gynger”. Filmen fortæller med varme, lun humor og et lydtæppe af hits hans ukendte og rørende livshistorie.

Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz, der i samarbejde med Bo Hr. Hansen også har skrevet manuskriptet. Anders W. Berthelsen, som vi i denne sæson har kunnet nyde i Rose, spiller titelrollen som Bamse, og Johanne Louise Schmidt, der blandt andet er kendt fra Borgen 3 og de seneste Afdeling Q-film, har rollen som Bamses kone, Käte.

BAMSE får biografpremiere over hele landet torsdag den 25. august 2022.

Om filmen
Bag det varme smil og smækbukserne gemmer der sig en stærk og rørende fortælling om en mands livslange stræben efter anerkendelse og kærlighed. Flemming Bamse Jørgensen bliver som den eneste af 12 søskende bortadopteret. Hans adoptivfar ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til faderens skuffelse vælger Flemming musikken og bliver frontmand i Bamses Venner. En splittet baggrund, der sætter sig dybe spor i Flemmings liv.
BAMSE er et varmt og menneskeligt drama, der med Bamses største hits som lydtæppe fortæller hans livshistorie.

Hvor flodkrebsene synger handler om en ung kvinde Kya, der som 10-årig bliver forladt, og må klare sig selv i North Carolinas sumpede marskland.

Som ung kan Kya hverken læse eller regne, men naturen, mågerne og marskens dyreliv bliver hendes lærebog. Kya bliver dømt af folk fra den nærliggende landsby og i årevis hjemsøgte rygter om "Marsh Girl" Barkley Cove og isolerede den skarpe og modstandsdygtige Kya fra hendes samfund.

Tiltrukket af to unge mænd fra byen åbner Kya sig for en ny og overraskende verden; men da en af dem bliver fundet død, bliver hun straks kastet af samfundet som hovedmistænkt. Efterhånden som sagen udfolder sig, bliver dommen om, hvad der faktisk skete, mere og mere uklar og truer med at afsløre de mange hemmeligheder, der lå i marsken.

Filmen er baseret på den populære bog af samme navn, skrevet af Delia Owens, og produceret af Reese Witherspoon og Lauren Neustadter. I hovedrollen som Kya ses det unge talent Daisy Edgar-Jones, kendt fra den populære serie 'Normal people'.

Filmen har biografpræmiere den 29.09.2022 

Fædre og Mødre.

Filmen handler om ægteparret Piv og Ulrik, der prøver at blive en del af forældregruppen i deres datters nye skoleklasse.

Magtstrukturer, dominerende personligheder og traditionstung institutionskultur betyder dog, at det er en sværere opgave end som så.

Piv og Ulrik må med andre ord gå rigtig langt for at blive optaget, herunder blive en del af vinterbadeklubben. Men hvad er man ikke villige til at gøre for sine børn?

'Fædre og mødre' sætter på humoristisk vis fokus på moderne forældre med pinagtige og tå krummende optrin.

Det er Paprika Steens fjerde film som instruktør, og hun har igen slået sig sammen med manuskriptforfatter Jakob Weiss, der også skrev 'Den tid på året', som på herlig vis spiddede den danske familiejul.

På rollelisten er en perlerække af danske skuespillere samlet, herunder Nikolaj Lie Kaas og Lars Brygmann, der senest var aktuel sammen i Retfærdighedens ryttere.

Filmen får biografpræmiere d. 03.11.2022

Den Gode Chef

Filmen 'Den gode chef' er et satirisk portræt af en arbejdsplads.

Den Oscar-vindende Javier Bardem (Skyfall, No Country for Old Men) spiller den karismatiske Blanco, som driver et familieforetagende og håber på at modtage en særlig udmærkelse for sin indsats. Men ikke alt går som forventet, da en fyret medarbejder indleder et hævntogt.

Filmen har vundet adskillige priser, og tog pladsen som Spaniens Oscar-kandidat foran Almodóvars Parallelle mødre.

Det er spanske Fernando León de Aranoa (A Perfect Day), som sidder i instruktørstolen. Han har tidligere har arbejdet sammen med Bardem i 'Loving Pablo' og Mandage i solen.

Filmen har Biografpræmiere d. 01.12.2022

Babylon

Stjernespækket storfilm om 1920’ernes Hollywood med Brad Pitt og Margot Robbie

’Babylon’ giver et fascinerende indblik i Hollywoods guldalder i 1920’erne, ikke mindst i overgangen fra stumfilm til talefilm. Filmens karakterer inkluderer nogle af datidens legendariske personligheder som Charlie Chaplin, John Gilbert og Clara Bow. Alle ikoner fra de brølende 20’ere, der på hver sin måde omfavnede
udviklingen mod en stadig mere moderne filmindustri. Brad Pitt, Margot Robbie og Tobey Maguire er nogle af de fantastiske skuespillere, der medvirker i filmen.

Brad Pitt og Margot Robbie har tidligere, med stor succes, spillet overfor hinanden i Quentin Tarantinos ’Once Upon a Time in Hollywood’, som Brad Pitt desuden vandt en Oscar for. Det er dog første gang, at de to skuespillere arbejder sammen med ’Babylon’-instruktøren Damien Chazelle. Chazelle er en af vor
tids mest succesfulde og anmelderroste filminstruktører, og med ’Babylon’ kan man glæde sig til en helt unik og mindeværdig biografoplevelse. Han har tidligere instrueret oscarvinderne ’Whiplash’, ’La La Land’ og ’First Man’.

Biografpræmiere d. 19.01.2023

Kysset

Bille August og Esben Smed genforenes i storslået, romantisk drama

Danmark 1914. Anton Abildgaard er en nobel og pligtopfyldende ung mand, hvis højeste prioritet er at afslutte sin officersuddannelse i kavaleriet med ære. Men det bliver en skæbnesvanger aften, da han bliver inviteret til bal hos den lokale baron Løvenskjold. Anton byder intetanende husets datter Edith op til dans,
men da det viser sig, at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes den unge løjtnant af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed. Han får stor medlidenhed med hende, mens hunforelsker sig brændende i ham …

I ’Kysset’ genforenes Bille August med Esben Smed, der ligesom i ’Kysset’ også spiller hovedrollen i Bille Augusts succesfulde historiske drama ’Lykke-Per’. ’Kysset’ er et relationsdrama og en fri fortolkning af den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman ’Ungeduld des Herzens’ fra 1939. Bille August har selv ført pennen
og omskrevet fortællingen til danske forhold. Det er en skæbnefortælling om gode mennesker på afveje, om kærlighedens sande væsen og om selvopofrelsens kunst.


Biografpræmiere d. 23.02.2023

 

The Fabelmans

Steven Spielbergs familiedrama baseret på hans egen opvækst

’The Fabelmans’ er et rørende coming of age-drama om drengen Sammy Fabelmans opvækst i efterkrigstidens USA. Steven Spielberg har både skrevet og instrueret filmen, som er løst baseret på
hans egen opvækst. ’The Fabelmans’ giver et spændende indblik i, hvor stjerneinstruktøren har fået sin inspiration og store kærlighed til film fra.

På rollelisten ses Michelle Williams (‘Manchester by the Sea’) som Sammys mor og Paul Dano (‘There Will Be Blood’) som Sammys far. Derudover har Spielberg også samlet et stærkt hold bag kameraet bestående af oscarvindende filmfolk, som han tidligere har arbejdet sammen med, heriblandt filmfotografen Janusz Kamiński (’Saving Private Ryan’) og mesterkomponisten John Williams, der blandt andet står bag den ikoniske musik til Star Wars- og Indiana Jones-filmene.

Biografpræmiere d. 23.03.2023

Close

Cannes-sensationen er årets hjerteknuser

Lukas Dhonts storgribende drama modtog juryens ’Grand Prix’ i Cannes, hvor et panel bestående af 75 af verdens førende kritikere kårede filmen som festivalens suverænt bedste. ’Close’ fortæller om Léo og Rémis tætte venskab – i skolen og i blomstermarkerne, hvor de og forældrene bringer høsten i hus. Da skolekammeraterne skyder en kile ind i forholdet, får det fatale følger. Mere skal ikke afsløres her, men vi lover, at det billedskønne og ekstraordinært velspillede drama ikke vil efterlade nogen uberørte.

Den kun 31-årige Lukas Dhont debuterede med dramaet ’Girl’, som begejstrede de danske anmeldere og publikum. Med sin anden film, ’Close’, træder han ind i filminstruktørernes superliga, for filmen blev også udtaget til konkurrence i Cannes. Den er en enestående perle, man kan glæde sig til.

Biografpræmiere d. 27.04.2023

What´s love got to do with it

Hjertevarmt, romantisk drama med Lily James og Emma Thompson. Britisk, når det er bedst!

Hvordan finder man kærligheden i dagens verden? For dokumentarskaberen Zoe (Lily James) har dating nemlig kun ført til dårlige jokes og sjove anekdoter, til stor fortrydelse for sin bedrevidende mor (Emma Thompson). I jagten på nye metoder for at finde kærligheden introducerer Kazim (Shazad Latif), Zoes gode ven og nabo, hende for ”tvangs”-ægteskabet efter hans forældres gode eksempel. Mens Zoe filmer Kazims håbefulde rejse fra London til Lahore, hvor han skal giftes med en pakistansk kvinde udvalgt af forældrene, begynder hun at spekulere over, om man kan lære noget af en anden tilgang til at finde den store kærlighed.

’What’s Love Got to Do with It?’ er en romantisk komedie, der dykker ned i forskellige kulturers forståelse og traditioner omkring kærlighed og ægteskab. Filmen er skrevet af Jemima Khan og instrueret af Shekhar Kapur, der blandt andet stod bag den syv gange oscarnominerede ’Elizabeth’ fra 1998. Lily James spiller
hovedrollen, Zoe, og er tidligere kendt fra både ’Mamma Mia! Here We Go Again’ og ’Downton Abbey’.

Biografpræmiere d. 23.05.2023

Toves Værelse

Paprika Steen og Lars Brygmann i intenst ægteskabsdrama

I 1960’erne lever Tove Ditlevsen sammen med Ekstra Bladets chefredaktør Victor Andreasen i et stormombrust ægteskab, der har sin helt egen særlige dynamik, og hvor der er kort vej fra kærlighed til had, fra elskelige komplimenter til ond sarkasme. Da den unge forfatter Klaus Rifbjerg kommer til frokost for at diskutere deres fælles lidenskab, litteratur, har han ingen ide om, hvad der venter ham. Men inden længe bliver han en brik i deres ægteskabelige magtspil, hvor alle kneb gælder.

Bag filmen står nogle af Danmarks absolutte sværvægtere. Instrueret af den oscarnominerede instruktør Martin Zandvliet spiller Lars Brygmann og Paprika Steen deres livs roller. Mindst lige så imponerende præstationer ses af Joachim Fjelstrup og Sonja Oppenhagen. ’Toves værelse’ er baseret på det populære teaterstykke af samme navn, skrevet af Jakob Weis.

Biografpræmiere d. 22.06.2023