BIOGRAFKLUB DANMARKS PROGRAM FOR SÆSON 2023/2024

Snurretoppen viser igen i den kommende sæson Biografklub Danmarks film. Der venter biografgængerne mange spændende oplevelser, og vi glæder os til at kunne fortælle mere om de kommende film i takt med at filmselskaberne frigiver nyt om disse film.

Biografklub Danmark har valgt de 10 film, der udgør Biografklubbens kommende sæson. Der venter det danske biografpublikum et stjernespækket filmprogram fyldt med både danske og udenlandske film.

Med et medlemskab til Biografklub Danmark gives der halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte kvalitetsfilm i de danske biografer. De film der er med i Biografklub Danmarks program for den nye sæson 2023/2024 inkluderer følgende:

Medlemskaber kan købes på www.biografklubdanmark. (fra 1. august 2023)

Når befrielsen kommer 

Er baseret på virkelige hændelser, foregår i tiden op til 2. verdenskrigs afslutning og månederne efter.

Forstanderfamilien bestående af ægteparret Jacob (Pilou Asbæk) og Lis (Katrine Greis-Rosenthal) og deres 12-årige søn Søren beordres til at huse 500 tyske flygtninge. Det tyske militær har dog ikke tænkt sig at bidrage med lægehjælp og lader det være op til den danske familie at tage sig af de mange flygtninge.

Ægteparret skal nu beslutte om de skal hjælpe de mange flygtninge og dermed gå imod stemningen fra det danske folk og modstandsbevægelsen, eller om de skal hjælpe de mange tyskere med risiko for at miste alt.

Midt i konflikten, begynder deres søn at hjælpe modstandsbevægelsen, hvilket presser ægteparret yderligere. De tvinges til et tage et valg, der ligegyldigt udfaldet vil ændre deres liv for altid.

'Når befrielsen kommer' er filmet on location på Ryslinge Højskole, hvor der i 1945 blev oprette en interneringslejr for civile tyske flygtninge.

Filmen er lavet af Oscar-vinderen Anders Walter, som har stået bag Helium og I Kill Giants.

Filmen har biografpremiere den 24/8-2023

Madeleines Paris

Filmen 'Madeleines Paris' handler om den 92-årige Madeleine, som skal flytte på et alderdomshjem, og taxachaufføren Charles, der skal bringe hende derhen. 

På vejen til alderdomshjemmet accepterer Charles at køre Madeleine forbi alle de steder, der har haft en stor betydning for hendes liv. Dette tager dem gennem Paris' gader.

Begge er de uvidende om, at de under køreturen vil knytte et enestående og unikt venskab, der for evigt vil ændre deres liv.

Filmen er instrueret af den franske filminstruktør Christian Carion, der tidligere har ståt bag krigsdramaet Dengang i maj samt den Oscar-nominerede film Joyeux Noël.

Filmen har biografpremiere 28/9-2023

Hygge!

Den danske film 'Hygge!' er et komediedrama om noget af det danskere er allerbedst til.

Filmen handler om en gruppe venner, der under et middagsselskab starter en festleg, hvori alle skal dele alt fra deres telefoner. Hemmelighederne vælter ud, og truer med at ødelægge det vigtigste af alt - hyggen! 

På rollelisten finder man bl.a. Sofie Torp, Joachim Fjeldstrup, Jesper Groth og Nicolai Jørgensen. 

Filmen er instrueret af islandske Dagur Kári, der tidligere bl.a. har stået bag Virgin Mountain

Filmen har Biografpremiere 26/10-2023

Synkefri

Den danske film 'Synkefri' handler om et voldsomt skibsforlis, der fandt sted i Hirtshals i 1981, hvor ni mænd fra en fiskekutter og redningsbåd omkom. 

Filmen følger en familie, der under tragedien mistede sin ægtemanden og faren Rasmus. Smuk-skuespilleren Sylvester Byder spiller den 17-årige Henrik, der er i sorg over farens død. 

Christian Andersen, der er instruktør på filmen, er selv fra Hirtshals, og har en personlig tilknytningen til historien. Andersen har tidligere stået bag filmen Ingen skal sove, der også udspiller sig i det nordjyske. 

Filmen har Biografpremiere 30/11-2023

Farven Lilla

Filmen 'Farven Lilla' er en filmatisering af Broadway-musicalen baseret på Alice Walkers litterære klassiker af samme navn fra 1982. 

Mesterinstruktøren Steven Spielberg stod bag den tidligere filmatisering The Color Purple, der i 1986 blev nomineret til hele 11 Oscars.

Filmen er instrueret af Blitz Bazawule, som senest har instrueret Beyoncés visuelle album 'Black Is King'. På rollelisten finder man bl.a. Taraji P. Henson (Hidden Figures), Halle Bailey (The Little Mermaid) og Colman Domingo (Selma).

Filmen har Biografpremiere 18/1-2024

De følgende beskrives når vi er lidt længere fremme. Vi har dog allerede nu denne liste:

Rom – Romantisk feelgood drama om kærligheden på den lange bane.
Instruktør: Niclas Bendixen
Medvirkende: Bodil Jørgensen, Kristian Halken, Rolf Lassgaard
Biografpremiere: 22.02.24


Past Lives – Amerikansk/koreansk rørende og universel kærlighedshistorie.
Instruktør: Celine Song
Medvirkende: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro, Moon Seung-ah mfl.
Biografpremiere: 21.03.24


Hammarskjöld – Velspillet, svensk politisk drama om den verdensberømte Dag Hammarskjöld.
Instruktør: Per Fly
Medvirkende: Mikael Persbrandt, Thure Lindhardt, Francis Chouler, Cian Barry, mfl.
Biografpremiere: 18.04.24


Maskerade (arbejdstitel) – Dansk stjerneinstruktør med stærkt familiedrama.
Instruktør: Christina Rosendahl
Medvirkende: Lars Ranthe, Stine Stengade mfl.
Biografpremiere: 23.05.24


One Life – Rørende engelsk drama med Anthony Hopkins. Baseret på virkelige begivenheder.
Instruktør: James Hawes
Medvirkende: Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce mfl.
Biografpremiere: 20.06.24