Filmperler Forår 2024

I foråret 2023 præsenterer Snurretoppen tre kvalitetsfilm der giver biografgængeren en helt særlig filmoplevelse. Filmen er nøje udvalgt til Snurretoppens gæster og visse film vil man skulle rejse helt til København for at se. Snurretoppen viser filmene to gange, en aften, og en eftermiddagsforestilling. Sæt allerede nu kryds i kalenderen så du ikke går glip af disse oplevelser på det store lærred.

Du kan købe billet til alle tre film til rabatpris her: Filmperler

Marts

Justine Triets Guldpalmevinder 'Frit fald' fra Cannes fortæller om forfatteren Sandra Voyter (Sandra Hüller), hvis mand omkommer efter et fald fra anden sal i parrets svejtserhytte. 

Da Sandra mistænkes for at have myrdet sin mand, bevæger vi os over i et intenst retssalsdrama, der trækker os både i den ene og den anden retning, for hvem ved: Måske har Sandra vitterligt begået et mord? 

Sandra Hüllers tvetydige portræt af Sandra gør det ikke nemt for publikum, og undervejs kommer selv hendes unge søn i tvivl. Og imens det moderne parforhold pilles fra hinanden i retssalen, smider anklagemyndigheden trumf på ved at udsøge sig passager i forfatterens bøger, som kan understøtte anklagen...

'Frit fald' er nomineret til fem Oscars, bl.a. for Bedste film, Bedste kvindelige (Hüller) og Bedste instruktør til Triet.

April

Filmen 'Poor Things' er en romantisk Frankenstein-fortælling med Oscar-vinderen Emma Stone i hovedrollen. 

Filmen er baseret på en roman af Alistair Grey fra 1992, og fortæller historien en historie om en ung kvinde, der vækkes til live af den geniale og uortodokse Dr. Godwin Baxter.

Under Baxters beskyttelse, åbner sig en ny verden for kvinden, der er ivrig efter at lære og meget eventyrlysten. Da hun møder den udsvævende advokat Duncan kompliceres situationen for alvor.

Med Emma Stone i front byder filmen på et stjernespækket cast, der inkluderer Mark Ruffalo, Margaret Qualley, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael og en næsten ukendelig Willem Dafoe.

Filmen er instrueret af den græske filmskaber Yorgos Lanthimos, der tidligere har stået bag Dogtooth, The Lobster og The Favourite.

'Poor Things' er nomineret til 11 Oscars, bl.a. for Bedste film, instruktør og kvindelige hovedrolle.

Maj

Seydou (Seydou Sarr, som også har bidraget til filmens smægtende soundtrack) og hans fætter Moussa (Moustapha Fall) er vokset op i Dakar i Senegal, men længes efter Europa og den velstand, de tror må vente dér. Derfor rejser de op gennem Sahara, hvor de mødes af svindlere, afpressere og menneskesmuglere, som fylder dem med tomme løfter, alt imens de tømmer deres lommer. Matteo Garrones episke værk rummer øjeblikke med skræk og rædsel, men overvælder også med sine fantastiske ørkenbilleder og poetiske, magisk-realistiske indslag. ‘Io Capitano’ er nomineret til Oscar i kategorien bedste internationale film.