Filmperler efterår/vinter 2023

I efteråret 2023 præsenterer Snurretoppen to kvalitetsfilm der giver biografgængeren en helt særlig filmoplevelse. Filmen er nøje udvalgt til Snurretoppens gæster og visse film vil man skulle rejse helt til København for at se. Snurretoppen viser filmene to gange, en aften, og en eftermiddagsforestilling. Sæt allerede nu kryds i kalenderen så du ikke går glip af disse oplevelser på det store lærred.

Billetter til disse tre film sælges dels på lige fod med de øvrige film og dels i en pakkelæsning, hvor du køber billet til alle begge film for kun 150,-

Billetter til filmpakken købes her. 

December

Filmen 'Kald mig Lucía' er en coming of age-fortælling om et barns rejse med kønsidentitet.

Til dette års filmfestival i Berlin, vandt den unge hovedrolleindehaver Sofía Otero Sølvbjørnen for Bedste skuespiller for sin rolle som Coco, der er født som dreng, men identificerer sig som en pige.

Coco er et kønsneutralt kælenavn givet til den 8-årige karakter, der på en ferie udforsker sin feminitet, hvilket giver anledning til resten af familiemedlemmers egen refleksion over deres identitet. 

'Kald mig Lucía' er spanske Estibaliz Urresola Solagurens debutfilm. Filmen vandt tre priser på årets filmfestival i Berlin, heriblandt sølvbjørnen for bedste skuespiller til Sofía Otero, der kun var otte år gammel under filmens indspilninger.

Vises torsdag den 14/12 kl 19:30 og fredag den 15/12 kl 14:00

Januar

Filmen 'Monster' er et japansk drama fra den prisvindende filmskaber Hirokazu Kore-eda

Filmen følger drengen Minato, der pludselig en dag begynder at opføre sig underligt. Da hans mor, Saori, opdager at det skyldes en konflikt med læreren, hr. Hori, der angiveligt skulle have overfaldet ham både fysisk og psykisk, stormer hun ind på skolen og forlanger en forklaring. 

Et møde med skolens rektor og den involverede lærer gør dog kun forvirringen større, men langsomt begynder sandheden om at udfolde sig for mor, søn og lærer. 

Filmen er instrueret af den anerkendte filmskaber, Hirokazu Kore-eda, som står bag film som Shoplifters, Min søns familie og Regnen skyller alt bort.

Han var for andet år i træk var nomineret til Guldpalmen i Cannes for Bedste film for denne film. Det blev i år til en Queer Palm, mens den fornemme pris for bedste manuskript gik til Yûji Sakamoto.

Filmen vises torsdag den 11/1 kl. 19:30 og fredag den 12/1 kl. 14:00